Majča

Majča

jednoducho Remuláda

Remuláda. Zázrak, ktorý ma naučil pripraviť nemecký šéfkuchár Matthias v malebnej golfovej reštaurácii uprostred lesa. Studený vajíčkový dip tam mal obrovský úspech v kombinácii s luxusným roastbeefom. Nezaobídu sa však bez neho ani moje obľúbené lososové jednohubky a skvele doplní tiež klasické chlebíčky.  

Túto výbornú remuládu si môžeš pripraviť za 20 minút, z čoho 10 minút budeš variť vajíčka. Pozri sa vo videu, ako ľahko takýto rýchly zázrak vzniká. 

Recept

Tieto množstvá sú prispôsobené receptu k roastbeefu. Ak remuládu robíš na jednohubky alebo chlebíčky, urob ju z polovičnej dávky. 

Potrebuješ

  • 2 väčšie zavárané uhorky (40g)
  • 2 šalotky (40g)
  • 4 varené vajíčka
  • 2 PL majonézy (60g)
  • 1 PL kyslej smotany (30g)
  • 1/2 KL soli
  • 1/4 KL čierneho korenia

KL = kávová lyžička
PL = polievková lyžica

POSTUP

  1. vajíčka uvaríš na tvrdo (10 minút) a necháš ich vychladnúť.

  2. cibuľu, uhorky a vajíčka pokrájaš na drobno a zmiešaš ich.

  3. pridáš ostatné ingrediencie a všetko spolu znovu dobre premiešaš. 

Podpultovky mlsnej Majči

  • Daj si záležať, aby boli ingrediencie pokrájané na drobno. Remuláda je studená omáčka, neurob z nej šalát, kde ti pod zubami chrumkne veľký kus cibule alebo nakladačky.

  • Ak pripravuješ remuládu na chlebíčky alebo na niečo, kde by mala držať formu, pridávaj majonézu postupne a toľko, aby remuláda nebola príliš tekutá.

  • Podľa toho, k čomu remuládu pripravuješ, do nej môžeš primiešať bylinky, napríklad pažítku alebo petržlenovú vňať. 

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Návrat hore