Majča

Majča

mlsná Majča

mlsná Majča nečaká na to, kým jej pečené holuby same napadajú do huby.

Keď ju  mňamka na tanieri očarí, hľadá a dumá, 
až kým sa jej samej pripraviť ju podarí.

Keď už so zavretými očami uvariť ju dokáže, ako nato, s radosťou ti ukáže. 

Si v kuchyni lama a nie ten typ, čo s radosťou varí?

Výhovorky bokom! 
Poď to skúsiť a uvidíš, že so mou uvariť si dobroty aj tebe sa podarí.

Čo som zač?

Milujem varenie! Pri varení meditujem, relaxujem, do kuchyne vypúšťam svoje vnútorné kreatívne “zvíře“. Popri dlhšom varení si poupratujem alebo si s kamoškou nalejeme za pohárik vínka a preberieme všetky divy sveta. Niekedy naopak, dokážem počas prestávky v práci z potravín kategórie “čo chladnička dala“ pripraviť za 20 minút tak výborné jedlo, že som z toho sama v šoku a rýchlo lovím v pamäti, aby som si zapísala každý detail jeho prípravy. 

Pri varení už nemusím dumať nad každým zapeklitým, nepresne popísaným  krokom. Moje kulinárske výtvory už nie sú výsledkom šťastnej náhody, ale dobroty,  ktoré vznikajú s pohodou, ľahkosťou a bez stresu.

Uvarením luxusného jedla 
sa párty nekončí, 
ale Z A Č Í N A

Vieš, ktoré jedlo chutí najlepšie na svete? 
Predsa to, ktoré si vychutnávaš so svojimi blízkymi.

Ak chceš, aby chutilo jesť aj tvojim blízkym s tebou, tak nemľaskaj! A to nie je zďaleka všetko.

Že som kamoška, pripravila som pre teba krátku príručku o tom, 

ako od A po Z pripravíš hositnu AKO KRÁĽ.

Lebo darmo vieš variť, keď s tebou alebo u teba ľuďom jesť nechutí. 

A teraz vážne 🙂

Keď ťa pozývam na hostinu, nepozývam ťa len na jedlo. Pozývam ťa k sebe domov. Ukazujem ti, že mi na tebe záleží na toľko, aby som si na stretnutie s tebou vyhradila čas. Hovorím ti tým, že mi stojíš za tú námahu, za ten nákup, prípravu niečoho dobrého pod zub, za vytvorenie príjemnej atmosféry, aby si sa u mňa cítil dobre. Pretože aj ja sa v tvojej prítomnosti cítim dobre. 

Táto príručka je zbierkou mojich rád a rád mojich najbližších, tých najlepších hostiteľov, akých poznám. U nich sa vždy cítim ako v bavlnke a dúfam, že aj oni u mňa. 

Ak chceš tento pocit dopriať aj TVOJIM vzácnym návštevám, a pri chystaní ďalšej hostiny nechceš zanedbať žiaden detail, stiahni si zdarma moju príručku. Hravo tak RÝCHLO a JEDNODUCHO pripravíš príjemné posedenie nielen pre tvojich hostí. Užiješ si ho aj ty, pretože nebudeš s ničím stresovať na poslednú chvíľu. 

Príručka – HOSTI AKO KRÁĽ 

Ako RÝCHLO a JEDNODUCHO pripravíš skvelú hostinu

Hostiteľská príručka zatiaľ nie je hotová, prosím o trpezlivosť 🙂

Novinky z môjho blogu

pozri, aké nové vydumance s makom som pre teba pripravila

Jednoducho REMULÁDA

Remuláda. Zázrak, ktorý ma naučil pripraviť nemecký šéfkuchár Matthias v malebnej golfovej reštaurácii uprostred lesa. Studený vajíčkový dip tam mal obrovský úspech v kombinácii s luxusným roastbeefom. Nezaobídu sa však bez neho ani moje...

Druhy ryže - ako sa v nich vyznať?

Myslíš si, že urobiť dokonale šťavnatý a ružovučký roastbeef trvá nekonečne dlho a je to celá veda? Mýtus! Na prípravu bezchybného roastbeefu nepotrebuješ špeciálne zručnosti, ale...

Oplachovať či neoplachovať ryžu? 5 uhlov pohľadu

Moja najobľúbenejšia! Typická talianska rajčinová polievka, nad ktorou zaručene neohrnie nos ani zarytý mäsožravec. Zároveň si na nej ale bez kompromisov pochutí bezlepkáč či vegetarián.

Návrat hore